Raidījuma skanēšanas laikā varat sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67222888, 67225599, kā arī aicinām sūtīt Whatsapp ziņas uz numuru 25660440.


Ķiploku saldējums, siers ar grūti izrunājamu nosaukumu, saimniecības pupiņas, maize no bioloģiski sertificētiem graudiem un sparģeļi. Vai tā kāda ēdiena recepte? Ne gluži! Piektdienas rītā viesojamies Raunā un tiekamies ar Vidzemes uzņēmējiem, kas mūsu garšas kārpiņām piedāvā neparastas, jaunas un mazliet citādas garšas.

Par savas ražotnes izveidi un plašo piedāvājumu stāsta šīs dienas tiešraides vietas saimnieces Sintija Rude un Inese Krūklīte no "Latvijas ķiploka".

Kā šogad veicas Straupes lauku labumu tirdziņam, atklāj biedrības “Slow Food Straupe” valdes priekšsēdētāja Astrīde Rozīte.

Par garšīgo sieru stāsta pienkopis un siera ražotājs Māris Rehtšprehers, kurš gatavo Rehšprehera sieru no sava ganāmpulka iegūtā piena.

Zemnieku saimniecības “Zutiņi”, kurā audzē gan tomātus, graudus, pārstāve Rūta Beirote šoreiz stāsta par savas saimniecības īpašo produktu - pupiņām un to kolekciju, kuru veidot aizsākusi jau viņas vecmāmiņa.

Par bioloģiskās maizes cepšanu stāsta “Saules klaipa” pavēlniece Sarmīte Klūga. Viņa savu maizi cep īstā malkas krāsnī, bet atzīst, ka mūsdienu maizei ir cita garša, jo graudi ir atšķirīgi, nekā bija kādreiz.

Lelde Valle no zemnieku saimniecības “Lejaslīves” atklāj, kāpēc izvēlējušies audzēt sparģeļus.

Viesojoties Raunā, sākam četru raidījumu ciklu, kas skanēs piektdienas. Turpmāk dosimies pie uzņēmējiem uz Latgali, Kurzemi un Zemgali.