Svetlana ļoti agri saprata, ka vēlas būt pavāre. Ēst gatavošana un darbošanās virtuvē viņu interesējusi kopš pašas bērnības, bet restorānā sākusi strādāt 19 gadu vecumā, kad mācījās 3.kursā. Vairakkārt bijusi praksē ārzemju restorānos Skandināvijā, kur iegūtas vērtīgas prasmes. Tagad Svetlana Riškova ir šefpavāre un Latvijas Pavāru kluba prezidente.

Viņa ieplānojusi un atvērusi sešus restorānus četrās lielās ķēdes viesnīcas Rīgā, ir TV šova „Mūsdienu Latvijas garšas” 1. un 3. sezonas fināliste, vairāku citu TV šovu dalībniece. Šefpavāre ir vairāku Latvijas un starptautisko pavāru konkursu uzvarētāja, kā arī pati organizē Latvijas un starptautiskos pavāru konkursus.

Izmēģinājusi zvaigžņoto „Mishelin” restorānu virtuves tehnoloģijas un personāla meistarību, viņa saka: „Mēs neatpaliekam no pasaules standartiem”.