Nevis viegla un nodrošināta dzīve, bet neveiksmes un zaudējumi viņu izveidoja par neatkārtojami spilgtu personību, kas radīja apvērsumu modes pasaulē, un tā ir Koko Šanele. Par viņu ir daudz zināmā un daudz nezināmā, viņu apvij leģendas un noslēpumi, un kādu daļu no tiem šķetinās arī jaunais iestudējums Rīgas Krievu teātrī „Chanel nr.1”, kam pirmizrāde 6.septembrī.

Izrādes pamatā ir Igora Jakimova dramaturģiskais materiāls, to iestudējis Vadims Grosmans. Izrāde tapusi sadarbībā ar Modes muzeju.

Izrāde sākas ar epizodi, kad Koko Šanelei ir jau 70 gadu. Viņa atgriežas no trimdas un parāda savu jauno kolekciju, ko publika izsvilpj. Arī šoreiz Koko Šanele nepadodas, kā atbildi uz žultaino kritiku, viņa rada savu slaveno kostīmu, kas vēl aizvien saistās ar viņas vārdu un viņas nevainojamo stilu.

Dažādos dzīves posmos Koko Šaneli izrādē atveido divas aktrises Natālija Ščeglova un Irina Stepanova. Izrāde izseko visai modes ikonas dzīvei, no brīža, kad tēvs viņu mazu un izmisušu atstāja bērnu namā, līdz augstākajām slavas virsotnēm, kad viņa kļuva par visu pielūgtu modes mākslinieci.