"Japānas piezīmes. Par ēdienu. Suši šeit esam ēduši tikai vienu reizi. Dārgi. Lētāk ēst vietējo ēdienu – nūdeles vai rīsus, „pārklātus”, piemēram, ar svaiga laša šķēlēm. Un tradicionālais ēdiens ir visur. Ja vēlas picu vai burgeru, tad tas jāpameklē. Bet mans atklājums šeit ir matča. Tas zaļās tējas pulveris, kuru ne tikai dzer. Izmanto arī kulinārijā,” tā ir tikai viena no Mairitas atmiņu skicēm, ar ko viņa padalījusies facebook lapās.

Jā, Japāna nu laikam ir tā zeme, kur reizi dzīvē gribētu nokļūt katrs. Ar saviem iespaidiem šovakar Monopolā dalās dzīves biedri – mūsu kolēģe, LR1 žurnāliste Mairita Znotiņa un fotogrāfs Ilmārs Znotiņš.