Latvijā starp bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ražošanas un pārstrādes apmēriem joprojām pastāv disproporcija, jo saražo vairāk, nekā pārstrādā, tāpēc ir būtiski attīstīt tieši pārstrādi. Turklāt netiek pienācīgi atbalstīti vietējie bioloģiskās pārtikas ražotāji ar "zaļo iepirkumu".

Raidījumā Pēcpusdiena par bioloģiskās pārtikas ražošanas attīstību Latvijā stāsta Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis.

Viedokli izsaka Zemkopības ministrijas Lauku attīstības atbalsta departamenta direktore Liene Jansone, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta pārstāve Ilona Mežiniece-Briede un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.